Wonderbird

Wonderbird creëert ambitieuze en creatieve strategieën voor Europese culturele organisaties om hun impact, financiële groei en welzijn te verbeteren.

Deze strategieën verwerkt Wonderbird in adviesrapporten die door mensen met verschillende expertises worden samengesteld.

Studio AHA kreeg de vraag om een redesign van de vormgeving voor deze documenten te maken. Zo kan Wonderbird de verschillende stukken die contributors aanleveren eenvoudig in dezelfde unieke vormgeving gieten en ontstaat er één volledig document.

Voor het redesign namen we een uitgebreid document van Wonderbird en inventariseerden alle gebruikte onderdelen. Die voorzagen we vervolgens van een unieke, herkenbare vormgeving. De documentstructuur is hierdoor duidelijk geworden, herkenbare onderdelen zijn gestructureerd en er is, ongeacht het soort klant, een terugkomende volgorde in het document te vinden. Na het opzetten van dit ene document maakten we twee templates: een voor print en een voor het online versturen van het document.

Ook maakten we bij de paginanummering een origineel flipboekje van het logo. Dat maakt het bladeren net even iets leuker. (zie hier onder)

Ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van print en print templates om zelf documenten te kunnen onderhouden? Neem dan contact op met Michiel: michiel@studio-aha.com