Universiteit Utrecht

Het IT-model van universiteiten is vanaf 1995 sterk veranderd. De universiteit die voorop loopt in het omarmen van nieuwe technologische ontwikkelingen is de Universiteit Utrecht: ze faciliteert innovatieve initiatieven, opgezet door faculteiten, studiegroepen en docenten. Maar door de grootte van de Universiteit, en de omvang en hoeveelheid aan projecten die er geïnitieerd worden, is niet altijd duidelijk of de IT-koers die de UU uitzet ook gehandhaafd wordt.

We begonnen met Windows 95 en blauwe schermen, nu zitten we in een multi-device omgeving.
Studio AHA maakt de universiteitsbrede IT-koers beter zichtbaar. We brachten verleden, heden en toekomst van de informatietechnologie van de UU in beeld en samen met De Winkel van Swinkels verzamelden we de benodigde informatie, die we vervolgens visualiseerden.

De koers van de universiteit presenteerden we in een interne poster campagne.
De Universiteit Utrecht zet haar koers in door middel van ‘Blended Learning’ op de volgende hoofdgebieden: E-Assessments, E-Learning, E-Lectures en Serious Gaming. Deze strategie heeft als doel: didactisch sterk onderwijs.

Denk daarbij aan videocolleges terugkijken, apothekers games, progressie monitoren in een responsive omgeving, examen via 4G en de connectie tussen docent en student. Studio AHA (data)visualiseerde al deze facetten en bracht deze in beeld op posters.

Meer weten over dit project of ook geïnteresseerd in datavisualisatie? Drink een kopje koffie met Michiel: michiel@studio-aha.com