Stadi Installatietechniek

Stadi Installatietechniek is al ruim 15 jaar actief in woningbouw, nieuwbouw en renovatie. Het bedrijf realiseert water -, gas -, riolering- , sanitaire voorzieningen, dakbedekking en centrale verwarming.

Een mooi gegeven: 90 procent van Stadi’s werkzaamheden is niet zichtbaar maar slechts merkbaar in functionaliteit. Leidingen zijn immers verborgen en de riolering ligt verscholen onder beton. Kraan, douche, toilet en thermostaat zijn de enige zichtbare resultaten van al het werk dat Stadi uitvoert.

90% van wat wij doen is niet zichtbaar.
Wij vonden dit een opmerkelijk feit. Met name omdat deze verborgenheid in groot contrast staat met het werk dat Studio AHA verricht. Wij hebben immers voor 100 procent als doel om data zichtbaar te maken en mooie initiatieven onder de aandacht te brengen.

Deze filosofie werd de basis voor de toekomstige website van Stadi. We ontwierpen een eenvoudige user interface, met als uitgangspunt dat de gebruiker 90 procent van de site in eerste instantie niet kan zien. Met een midden-menu en een buizenstelsel dat alleen zichtbaar wordt bij het aanklikken van een menu-item, ontstaat er op het web een situatie die vergelijkbaar is met de ‘echte’ omgeving van Stadi. Dit ontwerp maakt de boodschap voor de volle 100 procent duidelijk, juist omdat 90 procent van de informatie niet zichtbaar is. Bekijk hier de website met het motto: “Niet zichtbaar maar wel functioneel”.

Ook op zoek naar een website met een unieke user interface voor jouw bedrijf? Kom een kopje koffie drinken bij Studio AHA.   Mail michiel@studio-aha.com voor een afspraak.
Toen we het onderliggende buizenstelsel wilden realiseren stonden we voor een dilemma. Hoe konden we de illustratie op maat maken voor verschillende devices (desktop en tablet), zonder dat de vormgeving zou veranderen? We wilden immers dat alleen de buizen korter of langer zouden worden tijdens het schalen van de website, en dat niet de al vrij kleine illustraties, zoals toilet, douche en bad, ook nog kleiner werden.

De oplossing vonden we in JQuery. Door simpele berekeningen zorgt JQuery er nu voor dat alleen buizen zonder illustratie korter of langer worden. Op die manier creëerden we een perfect mee-schalende illustratie.

Heb jij ook goede ideeën of oplossingen voor ons? Check onze vacatures.