BSO Zus & Zo

BSO Zus & Zo is binnen vier jaar gegroeid van vier naar zestien vestigingen. Dit zorgt voor grote veranderingen binnen de communicatiestructuur. Zowel intern als extern komt er veel bij kijken om iedereen te voorzien van de juiste informatie. (bijvoorbeeld openingstijden en voorzieningen per locatie, planningen voor werknemers, activiteiten agenda etc.)

Studio AHA maakte een strategisch communicatieplan dat rekening houdt met verdere groei in de toekomst. Door middel van meerdere interviews begonnen we met het vast stellen van de missie en visie. Dat leidde vervolgens tot een af te leggen koers om gestelde doelen te realiseren.

Vervolgens definieerden we gebruikersgroepen (niet alleen online maar ook offline) en brainstormden over informatie die op welk moment, waar moet zijn. Hierbij schrapten we alle informatie die overbodig was zodat er een heldere structuur en informatierouting ontstond conform vastgestelde missie en visie. (op dit ogenblik in het proces hing onze vier meter brede brainstorm muur vol met uitgeschreven structuren)

Meer info Minder info

Functioneel ontwerp

We maakten een scheiding tussen regulier informatie aanbod voor mensen die voor het eerst met BSO Zus & Zo te maken hebben en specifiek informatie aanbod voor mensen die bijvoorbeeld hun kinderen al geregeld naar een BSO locatie brengen.

Deze twee gebruikersgroepen hebben immers behoefte aan andere informatie. De een wilt bijvoorbeeld weten of BSO Zus & Zo een verantwoorde en integere plek is om een kind heen te brengen en de ander wilt effici├źnt zijn of haar kind af kunnen melden voor een reeds geplande BSO dag. Aan de hand van al deze informatie maakten we een functioneel ontwerp.


Om duidelijk structuur te geven aan de website maakten we vervolgens per menu-item en informatie bulletin een geïllustreerd icoon. Dit icoon (allen gemaakt door de getalenteerde vormgeefster Josie van der Mark) maakt direct kenbaar waar je je bevindt op de website.
Vervolgens ging Studio AHA in samenwerking met Claire Hell en Martijn Bastiaans aan de slag om fotografie en video te maken die aansluit bij de rest van de reeds vormgegeven onderdelen. We deden dit door de gemaakte iconen op groot formaat te printen en deze terug te laten komen in fotografie en video. Hierdoor is tussen de verschillende facetten eenheid en verbinding ontstaan.Daarmee is deel 1 van dit project afgesloten. De basisvormgeving en het reguliere informatie aanbod staat. Momenteel zijn we bezig aan de uitgebreidere andere kant: het specifieke informatie aanbod.

Tot die tijd is de video al hier te bekijken en de website is spoedig online.

Weten wat een strategisch communicatieplan voor jou onderneming kan betekenen? Neem contact op met michiel@studio-aha.com.