Brand Design Methode

Studio AHA is een marketing & communicatiebureau dat bedient van print tot en met online, van begin tot ver na het einde. We ontwerpen, realiseren én onderhouden.

Hoe dan? Wij werken samen met een uitgebreid netwerk aan professionele freelancers. Hierdoor hebben we kennis en expertise van alle benodigde terreinen in huis. We werken met kleine teams, daardoor betaal je alleen voor de expertise die je nodig hebt.

Een wereld in continue verandering vraagt om flexibiliteit en aanpassingsvermogen van jouw onderneming, merk of product. Omdat wij beheren en onderhouden, gaan wij met je mee in die verandering. De ontworpen strategie en bijbehorende producten kunnen we dus later aanpassen aan veranderde paradigma’s, andere omstandigheden en nieuwe technologieën. Dit doen we volledig transparant en voor een overzichtelijke prijs.

Om dat te kunnen waarborgen werken wij volgens de beproefde Brand Design Methode. Hiermee kunnen we een totaalpakket bieden dat de strategie voor jouw onderneming, merk of product in alle dimensies verzorgt.

Dit doen we door middel van de volgende stappen:

Research

Allereerst doen we onderzoek naar de organisatie. Dit doen we door een diepgaand interview af te nemen met de organisatie. De vragen die we tijdens deze interviews stellen kun je indelen in de volgende categorieën:

 • Corporate Story
 • Identity
 • Future Dreams & Expectations

We vragen net zo lang door tot we precies weten wat jij wilt. In deze stap vormen we zo een exact beeld van de identiteit, doelen en wensen van je onderneming.

Strategy

Na het presenteren van de onderzoeksresultaten, trekken we in samenspraak met jou conclusies. Deze conclusies vormen de basis van een (meerjaren) communicatie strategie.

Een belangrijk onderdeel van deze strategie zijn concepten, die we zo nauw mogelijk doen passen bij de conclusies. Deze concepten formuleren we in een grondig rapport. Dit vormt weer de basis voor de volgende fase: het ontwerp.

Design

In deze fase ontwerpen we de benodigde producten die het best de communicatie strategie vertolken. Hierbij kun je denken aan de volgende onderdelen:

corporate identity - graphics - illustrations - print - online - apps - video - motion graphics - photography

Production

In de productie fase ontstaat de magie. Hier komen het design, het programmeren, video & fotografie, print.. eigenlijk alles samen, in een totaal aan producten. Dit totaal vertolkt de eerder vastgestelde strategie één op één, als een spiegel.

Maintenance

En dan de laatste fase: het beheer. Verandert er iets in je onderneming, wil je details er anders uit laten zien, vragen omstandigheden om een andere technologie? Heb je vragen? Wij kennen je onderneming, merk of product inmiddels door en door en kunnen snel en gericht helpen en aanpassingen doen. Dat biedt de volgende voordelen:
 • Alles bij één partij geregeld
 • Eén contactpersoon
 • Alle producten onder één dak
 • Snel en makkelijk onderhoud
 • Overzichtelijke kosten
 • Makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden
 • Stijl tot in de puntjes gewaarborgd
 • Geen discrepantie in uitingen van de huisstijl
... meer weten? neem contact op met michiel: michiel@studio-aha.com of kom langs.